Timothy Laurence

(1955- )

Timothy Laurence - Wikidata
(Wikidata)

Timothy Laurence admirális 1955. március 1-én született Camberwellben. Kentben nőtt fel, és egy bátyja van, Jonathan.

Földrajzból diplomázott, majd haditengerészeti kiképzésen vett részt a dartmouth-i Tengerészeti Főiskolán. Számos hajón szolgált mint navigátor, majd parancsnok, 1986 és 1989 között a Királynő közvetlen udvarnokaként dolgozott, majd a Védelmi Minisztériumban. 2010-ben vonult vissza, altengernagyként. 

Anne hercegnőt akkor ismerte meg, amikor a Királynőnek dolgozott. Kapcsolatukra 1989 elején derült fény, miután napvilágot láttak egymásnak írt bensőséges leveleik. Anne ekkor még házas volt, ám házassága szétesőben volt: első férjétől, Mark Phillips kapitánytól 1992. április 23-án vált el, ennek többek között oka volt az is, hogy a kapitánynak 1985-ben lánya született (Felicity Tonkin) egy új-zélandi tanárnőtől.

Anne the Princess Royal | Explore Tumblr Posts and Blogs | Tumgir
(tumgir.com)

Anne és Timothy még ugyanabban az évben (december 5-én) bejelentették eljegyzésüket és egy héttel később össze is házasodtak Skóciában. A hercegnő ekkor 42 éves volt, míg Timothy 37.

Happy birthday Sir Timothy Laurence: ten facts about Princess Anne's  husband | Princess anne, Princess anne wedding, Timothy laurence
Anne és Timothy egyik esküvői portréja (pinterest)

Kapcsolódó cikkek: Anne, királyi hercegnő ~ Anne és Timothy esküvője