Autumn Phillips

(1978 – )

Who are Peter Phillips and his wife Autumn, and where is he line to the  throne? - Smooth
(Getty)

Peter Phillips felesége, Anne hercegnő menye, Savannah és Isla édesanyja AUTUMN PATRICIA KELLY néven született a kanadai Montrealban 1978. május 3-án és van egy ikertestvére, Christopher. Szülei nyolc éves korában váltak el.

Autumn Kelet-ázsiai tanulmányokat végzett, és egyetemi évei alatt bárpultosként, modellként és színésznőként is dolgozott.

2003-ban ismerkedett meg Peterrel a Forma-1 montreali futamán és hat héten keresztül nem tudta, hogy a Királynő legidősebb unokájáról van szó – ekkor is csak úgy tudta meg, hogy látta Petert a tévében nagymamájával.

Autumn Phillips's Engagement Ring | Diamond Engagement Rings Worn by Royal  Brides Is a Tradition | POPSUGAR Fashion Australia Photo 22
Autumn és Peter eljegyzési fotója (Anwar Hussain/Getty)

2007 augusztusában jelentették be eljegyzésüket és egy évvel később házasodtak össze a Windsor Kastély Szent György kápolnájában.

A 2008. május 17-én tartott szertartásra 300 meghívott vendég jelenlétében került sor, akik közül 70-en Kanadából érkeztek. Autumn az esküvő előtt áttért az anglikán vallásra, hogy a leendő férje az akkor érvényes kritériumoknak megfelelve a trónöröklési rendben maradhasson.

Peter Phillips & Autumn Kelly wedding day in pictures as divorce announced  | Express.co.uk
Peter és Autumn 2008. május 17-én házasodtak össze (Getty)

Két lányuk van:

  • Savannah Anne Kathleen Phillips (2010)
  • és Isla Elizabeth Phillips (2012) – akik apjuk után a brit trónöröklési rend 16. és 17. helyén állnak.

A royal source has revealed that Peter Phillips, 42, and wife Autumn, 41, 'won't get a quickie divorce' and are continuing to live together with their daughters Savannah, nine, and Isla, seven, (pictured together at Trooping the Colour in June)
Trooping the Colour 2019 (Tim Rooke/Rex)

Se Autumn, se Peter nem dolgozik a Koronának, de a nagy családi eseményeken (esküvők, Trooping of the colour) részt vesznek.

2020 elején jelentették be válási szándékukat. A február 12-én közösen kiadott nyilatkozat alapján a különválás tényét már hónapokkal korábban bejelentették a családtagoknak (köztük a Királynőnek is), és a döntés közösen, barátokként hozták meg, gyerekeik érdekeit szem előtt tartva. Közösen fogják ellátni két lányuk felügyeleti jogát, közösen gondoskodnak majd nevelésükről és Autumn nem költözik vissza Kanadába. Mind Peter, mind Autumn és két lányuk továbbra is Gloucestershire-ben maradnak, ahol eddig is éltek. Mindkét család szomorúan vette tudomásul a tényt, ám mellettük állnak és támogatják őket e közösen meghozott döntést követően is.

Kapcsolódó cikkek: Autumn férje, Peter Phillips