Peter Phillips

(1977 –   )

Peter Mark Andrew Phillips 1977. november 15-én született Anne brit királyi hercegnő és Mark Phillips százados első gyermekeként, és egyben a Királynő és Philip herceg első unokájaként. Egy húga van: Zara Tindall (szül. Phillips).

Nemesi címmel nem rendelkezik (mivel apja nem nemesi származású és születésekor szülei nem éltek a Királynő által felajánlott címekkel), de anyja révén a brit trónöröklési rendben a 17. helyen áll, míg születésekor az 5. volt.

Peter Phillips keresztelője

A családi hagyománynak megfelelően a skóciai Gordonstoun növendéke lett, majd annak elvégzése után egy évet Ausztráliában töltött. Ekkor egy ideig Jackie Steward Forma-1 versenyzőnek dolgozott.

Sporttudományból diplomázott az Exeter Egyetemen, majd a Jaguár Forma-1 csapatnak, később pedig a Williams-nek dolgozott menedzserként.

2005-től a a Royal Bank of Scotland menedzsere volt Edinburgh-ban, de 2012-ben váltott és azóta a SEL UK-nek (Sports Entertainment Limited) dolgozik vezérigazgatói pozícióban.

Magánélete:

2003-ban ismerte meg a kanadai Autumn Kellyt, a Forma-1 montreali futamán. 2007-ben jelentették be eljegyzésüket és 2008. május 17-én házasodtak össze a Windsor Kastély Szent György kápolnájában.

A pár egy rövid ideig Hong-Kongban élt.

Két lányuk van: Savannah Anne Kathleen (2010) és Isla Elizabeth (2012), akik a 18. és 19. helyen állnak a trónöröklési rendben.

Egyikük sem “dolgozik a Koronának”, de a nagy családi eseményeken (esküvők, Trooping of the colour) részt vesznek.

2020. februárjában jelentették be, hogy elválnak. A döntés közösen és barátokként hozták meg, gyerekeik érdekeit szem előtt tartva. Közösen fogják ellátni két lányuk felügyeleti jogát és közösen gondoskodnak majd nevelésükről.

Kapcsolódó cikkek: