Eugenie és Jack esküvője

Prince Andrew and Sarah Ferguson Skiing in Verbier : Foto di attualità
Eugenie hercegnő Verbierben, 2010-ben

Eugenie yorki hercegnő és Jack Brooksbank 2010-ben ismerkedtek meg a svájci Verbierben, ahol Jack akkoriban dolgozott és ahova a hercegnő síelni ment családjával. Eugenie ekkor 20, míg Jack 24 éves volt, és állítólag szerelem volt első látásra. Hét év együttlét után Jack 2018. január 1-én egy nicaraguai nyaralás során kérte meg a hercegnő kezét.

ELJEGYZÉS: a nagy hírt 2018. január 22-én jelentette be a Buckingham Palota:

Az eljegyzési gyűrű:

A gyűrű alapjául szolgáló különleges színű zafírt Jack választotta ki, a gyűrűt viszont együtt tervezték meg. A rózsaszín-narancs színű “padparadscha” (vagyis lótuszvirág) zafír Sri Lankáról származik és igazi ritkaságnak számít a zafírok világában (amelyek általában kék színűek). 
A gyűrű stílusban nagyon hasonlít Eugenie édesanyjának eljegyzési gyűrűjéhez, melynek közepén egy vörös rubin található.

Risultati immagini per princess eugenie engagement ring

Eugenie és Jack eljegyzési interjúja még aznap:

A hivatalos eljegyzési fotók a Buckingham Palotában készültek.

Princess-Eugenie-Jack-Brooksbank-engagement

AZ ESKÜVŐ:

2018. október 12. időpont: 11:00

Princess Eugenie of York and Mr. Jack Brooksbank wedding.. St Georges Chapel, Windsor Castle.. 12 October 2018.. #royalwedding #wedding #royalty #windsor #windsorcastle #stgeorgeschapel #bridal #bridal #weddingdress #bridalgown #princesseugenie #princesseugenieofyork #photography #capture #weddings #fairytale #natural #truelove #love #passion #romance #reallove Windsor Castle Chapel, Duchess Kate, Royal Weddings, Royal Brides, Prince William, Prince Andrew, Prince Philip, Prince Harry, St George's

Az esküvő helyszíne: Windsor kastély Szent György kápolna – az egyházi szertartást kápolna esperese, David Corner celebrálta. A ceremóniára a pár 850 vendéget hívott meg.

A menyasszony: Eugenie yorki hercegnő (28) – tanú: Beatrice yorki hercegnő, Eugenie nővére

A vőlegény: Jack Brooksbank (32) – tanú: Tom Brooksman, Jack öccse

A menyasszony egy 1977-es fekete Rolls Royce-szal (Phantom VI) érkezett meg a helyszínre édesapjával, Andrew yorki herceggel, akivel ezt követően együtt vonult be.

Image result for princess eugenie wedding rolls royce

Koszorúslányok: Charlotte hercegnő (3), Mia Tindall (4), Isla Phillips (6), Savannah Phillips (7), Theordora Rose Williams (6) – Robbie Williams énekes lánya, valamint Maud Windsor (5) – Eugenie keresztlánya Kísérő fiúk: George herceg (5), Louis de Givenchy

BRITAIN-ROYALS-WEDDING-EUGENIE

Tiara: Greville Emerald Kokoshnik Tiara

A hercegnő az esküvő után így nyilatkozott a tiaráról: “Életemben először volt rajtam tiara. Hihetetlen élmény volt, hogy egy ilyen történelmi darabot viselhettem, amit a nagymamám adott kölcsön. Hatalmas büszkeséggel töltött el.”

A csokor: a különleges, őszi kompozíció Patrice Van Helden Oakes alkotása, gyöngyvirágból, kék bogáncsból, fehér rózsából és borostyánból készült. Az újdonsült ara szimbolikus gesztusként az Ismeretlen katona sírján hagyta a csokrát, ahogy ez már hagyománnyá vált a királyi esküvőkön.

Az esküvői ruha: Eugenie különleges, nyitott hátú ruhát választott a nagy napra – ráadásul fátyol nélkül – mégpedig azért, hogy látszódjon a gerincműtétjének a hege, amit gyerekkora óta büszkén visel. (2002-ben, 12 éves korában gerincferdülést állapítottak meg nála, és emiatt korrekciós műtéten esett át). A ruhát Peter Pilotto and Christopher de Vos tervezték.

Risultati immagini per princess eugenie wedding dress back

A Kastély területén kb 1000 szerencsés meghívott vendég kísérhette figyelemmel az esküvőt kivetítőkön keresztül, valamint a kápolna kijáratánál: a Windsor kastély lakói, a pár által védnökként jegyzett szervezetek képviselői, helyi iskolák diákjai valamint a királyi háztartás tagjai.

A ceremónia során Eugenie nővére, Beatrice is felolvasott, méghozzá az alábbi részt a Nagy Gatsby-ból:

asfadsf

A ceremóniát igazán különlegessé tette Andrea Bocelli, aki az Ave Mariát és a Panis Angelicust énekelte (az énekes Sarah yorki hercegné közeli barátja).

Rövid összefoglaló videó az esküvőről:

A ceremónia után az újdonsült házaspár hintón vonult végig Windsor utcáin, hogy üdvözöljék a tiszteletükre összegyűlt, kb. 3000 fős tömeget. A hideg időre való tekintettel zárt hintót választottak, az ún. Scottish State Coach-ot.

Princess Eugenie Of York Marries Mr. Jack Brooksbank

Ezt követően a Királynő fogadást adott a tiszteletükre a Windsor kastélyban, ahova az ifjú pár egy Aston Martin DB10-essel érkezett, amit Jack vezetett (ez az autó egyike annak a nyolc limitált kiadásnak, amelyet a 2015-ös James Bond: A Fantom visszatér c. filmhez gyártottak). Az ünneplés este a Royal Lodge-ban – a York család rezidenciáján – folytatódott, ahol az ifjú feleség szülei szervezésében egy oldottabb légkörű, de nagyon elegáns fogadást rendeztek.

BRITAIN-ROYALS-WEDDING-EUGENIE

Eugenie esti, második ruháját Zac Posen tervezte:

Image result for instagram zac posen eugenie dress

Az esküvői torta egy 5-emeletes “vörös bársony” és csokoládé torta volt, oldalán E és J monogrammal. A londoni cake-dizájner, Sophie Cabot az elkészítéséhez 400 tojást, 53 csomag vajat, 15 kg lisztet és 20 kg cukrot használt, vanília-eszenciát és piros ételszínezéket, hogy a torta színe is különleges és őszi legyen. A tortát a délutáni fogadás során vágták fel.

The wedding cake created by Sophie Cabot for the wedding of Princess Eugenie to Jack Brooksbank seen in St. George's Hall at Windsor Castle


Eugenie hivatalos neve az esküvő után: “HRH Princess Eugenie, Mrs. Jack Brooksbank”

Sajnos nem tudni, hogy az ifjú pár hova utazott nászútra.

Eugenie és Jack a Kensington Palota ‘Ivy Cottage’ nevű házában laknak.

Image result for kensington palace aerial view ivy cottage